Strikkenwinkel.be by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen
  • Veilig online betalen

Wanneer draagt u een vlinderdas?

Er zijn natuurlijk heren die dagelijks een vlinderdas dragen en dit is een uitstekende keuze! Wel is het zo dat vlinderdassen juist veel worden gedragen bij speciale gelegenheden. We helpen u er graag bij om de juiste keuze te maken bij je keuze wanneer een vlinderstrik te dragen!

Bij feestelijke gelegenheden

Bruiloften, gala’s, Oudejaarsavond maar bijvoorbeeld ook een traditionele feestavond tijdens een cruise zijn voorbeelden van gelegenheden waar het dragen van een vlinderdas uitermate geschikt voor is.

Wel kan er afhankelijk van het type gelegenheid en de periode in het jaar gekozen worden voor de juiste vlinderdas. Zo is bijvoorbeeld bij een bruiloft in het voorjaar een strik met een felle kleur of van linnen een uitstekende keuze terwijl er in het geval van een gala een zwarte zelfstrikker of een velours vlinderdas een stijlvolle keuze is! Uiteraard is het van belang om de keuze voor de vlinderdas af te stemmen op de rest van de outfit.

Bij culturele evenementen

Het is historisch gegroeid dat evenementen zoals opera’s, toneel of andere culturele voorstellingen en vlinderdassen een uitstekende combinatie zijn! Dit geldt voor zowel de artiesten/performers als bezoekers van culture evenementen. Met een vlinderstrik draagt u net dat stukje onderscheidenheid/originaliteit met u mee.

Als de dresscode erom vraagt

Mocht u naar een evenement gaan waar sprake is van een dresscode dan is het uiteraard van belang om hieraan gehoor te geven. Voor meer informatie over dresscodes en het dragen van vlinderdassen kunt u het beste hier een kijkje nemen. Als het bijvoorbeeld gaat om black tie of white tie evenementen zijn de mogelijkheden beperkt en is het belangrijk om u hier van tevoren goed over te informeren.

Themafeesten

Als u bij een themafeest het karakter dat u recreëert zo waarheidsgetrouw mogelijk wilt nabootsen dan kan een vlinderdas hier essentieel onderdeel van zijn. Denk bijvoorbeeld aan Charlie Chaplin, James Bond, Winston Churchill of Albert Einstein.

Wanneer het dragen van een vlinderdas ongepast is.

Als basisregel kan aangehouden worden dat vlinderdassen op sombere gelegenheden ongepast zijn. Tenzij u standaard een vlinderdas draagt zou het dragen op een begrafenis ongepast zijn en kan er beter worden gekozen voor een stropdas. Mocht de overledene bijvoorbeeld hebben gekozen voor een “viering van het leven” bij de uitvaart dan kan het gepast zijn maar ons advies is om hierin voorzichtig te zijn.

Mooie en kwaliteitsvolle bretellen.
Vlotte levering.
Joeri Beniest
Goede kwaliteit
Stipt geleverd
Tinne Lievens
Super super super!!!!
Ismail Yorulmaz
Krijg snel antwoorden. Mooie producten tegen betaalbare prijs.
Joost Pollet
Tevreden van de aankoop ! Goede en duidelijke website
Clicteur Greta
Goede en duidelijke web-site .
Veel keuze . Goede kwaliteit . Goede service.
Luc Van der Maat

Betaal veilig online

×