Strikkenwinkel.be by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen
  • Veilig online betalen

Vlinderdas kopen?

U wilt een vlinderdas kopen maar waar moet u op letten bij het aanschaffen van een nieuwe vlinderdas? Lees hier onze tips.

De gelegenheid

Stelt u zichzelf allereerst de vraag voor welke gelegenheid en bij welke outfit u de vlinderdas wilt dragen. Op een gala dient u bijvoorbeeld eerder te kiezen voor een vlinderdas (zelfstrikker) in plaats van een vlinderstrik (voorgestrikte strik). Terwijl bijvoorbeeld ook de materiaalkeuze afhankelijk is van de gelegenheid. Een fluwelen strik zult u eerder in de avond dragen of een evenement in de winter. Dit terwijl een linnen strik zich leent voor het dragen in het voorjaar of de zomer bij een feestelijke gebeurtenis zoals een bruiloft.

In algemene zin geldt dat des te minder formeel de gelegenheid des te meer u kunt kiezen voor een uitbundige kleur of patroon.

De juiste combinatie

U kunt nog zo’n mooie strik kopen, de combinatie met de rest van uw outfit moet dit verder versterken. Zo is een vlinderstrik met een hip patroon een echte eye catcher, wanneer u echter kiest voor een vlinderstrik met een drukke print is het van belang om een “rustig” overhemd te dragen. Anders wordt het geheel te druk.

Voor meer informatie over het maken van de juiste combinatie kunt u het beste een kijkje nemen op onze pagina over dresscodes.

Een geschikt overhemd

Bij het kopen van een vlinderdas is het belangrijk om dit te combineren met een geschikt overhemd. Meestal gaat dit wel goed maar bij deze boordtypen van overhemden weet u zeker dat u goed zit:

  • Button down boord
  • Cut-away boord
  • Kent boord
  • Wide-spread boord
  • Vadermoorder boord (Wingtip) > wordt doorgaans alleen gedragen met zelfstrikkers. 

We hopen dat we u zo op weg hebben kunnen helpen met het kopen van een vlinderdas. Maar uiteraard blijft ook uw smaak van belang, en moet u hiervan uitgaan bij het kopen van een strik. Als u zich er lekker bij voelt, dan staat het u altijd goed!

Ruime keus. Mooi afgewerkt. Hedendaagse motieven. Stijlvol. Vrolijk mannelijk. Snelle verzending.
Wim Verbeke
Mooie en kwaliteitsvolle bretellen.
Vlotte levering.
Joeri Beniest
Goede kwaliteit
Stipt geleverd
Tinne Lievens
Super super super!!!!
Ismail Yorulmaz
Krijg snel antwoorden. Mooie producten tegen betaalbare prijs.
Joost Pollet
Tevreden van de aankoop ! Goede en duidelijke website
Clicteur Greta

Betaal veilig online

×