Strikkenwinkel.be by E.L Cravatte
  • Sinds 2004 dé Specialist
  • Binnen 30 dagen retourneren
  • Óók zakelijk bestellen
  • Veilig online betalen

Hoe combineert u een vlinderdas met een dresscode

Er zijn verschillende dresscodes waarbij u een vlinderdas kunt dragen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende dresscodes waarbij een vlinderdas geschikt kan zijn. 

black tie dresscode5Black Tie

Black Tie is een formele dresscode die gebruikelijk is bij chique evenementen zoals galadiners en bruiloften. Voor mannen omvat de black-tie-dresscode een smoking, bestaande uit een zwarte, satijnen reversjas, een zwarte pantalon met een zijden bies langs de broekspijpen, een wit smoking overhemd met een opstaande boord en blinde sluiting zijn gebruikelijk. Bij deze smoking combineert u dan een zwarte vlinderdas, een pochet in het wit en zwarte lakleren schoenen.

Vrouwen dragen tijdens een black tie evenement vaak lange, elegante avondjurken of formele cocktailjurken. Het is belangrijk om de dresscode te respecteren en te voldoen aan de vereisten van een klassieke black-tie-outfit.

White Tie white tie dress code4

White Tie is de meest formele dresscode, voornamelijk bij staatsbanketten en formele gala's. Voor mannen omvat white tie een rokkostuum met een zwarte pandjesjas met lange slippen, een wit piqué gilet, een wit overhemd met opstaande boord, een witte vlinderdas, een witte pochet, een zwarte pantalon met dubbele bies en zwarte lakschoenen. Vaak worden accessoires zoals manchetknopen, een witte handschoen en een hoge hoed gedragen.

Vrouwen dragen tijdens een white tie evenement doorgaans lange, formele avondjurken met handschoenen, juwelen en een elegante kapsel. White Tie vereist de hoogste mate van formele elegantie en protocol.

Cocktail

Een semi-formeel evenement zoals een bruiloft of zaken diner waarbij een rokkostuum of smoking  niet verplicht is kan de dresscode cocktail hebben. Mannen dragen doorgaans een donker gekleed maatpak gecombineerd met een wit of lichtblauw overhemd met een nette gekleurde vlinderstrik en nette leren schoenen. Vrouwen dragen tijdens een cocktail evenement een cocktailjurk of een chic broekpak gecombineerd met stijlvolle accessoires en hakken. Het is altijd raadzaam om specifieke richtlijnen en verwachtingen van het evenement goed te controle om er voor te zorgen dat u de plank niet misslaat. 

Themafeesten

Als u naar een themafeest gaat waarbij een retrostijl of een bepaald tijdperk wordt nagebootst, kan het dragen van een vlinderdas bijdragen aan het creëren van de juiste sfeer. Bijvoorbeeld, bij een jaren '20 Gatsby-feest zou een vlinderdas goed passen bij een op maat gemaakt pak.

Houd er rekening mee dat de specifieke dresscode kan variëren afhankelijk van het land, de cultuur en het evenement. Het is altijd het beste om de richtlijnen en verwachtingen te controleren die specifiek zijn voor de gelegenheid waarvoor u zich kleedt. 

Prima, zéér tevreden.
Dillen René
Super service, snel en netjes aangekregen, de bretellen voldoen volledig naar behoefte daar ik de nodige aanwijzingen heb gelezen op de website, top
Rogiers Frank
Zeer mooie kwaliteit, snelle levering, perfect verpakt.
Jan Janssens
beste ,

snelle levering en zeer mooi materiaal , zeker niet de laatste keer dat ik bestel bij jullie
van grembergen wilfried
perfecte info op de site betreffende bretellen en duidelijkheid hoe en wanneer de levering zal gebeuren
christ vangheluwe
Zeer tevreden - ik zocht metaalvrije bretellen en binnen het grote aanbod waten ze direct beschikbaar - vlotte levering - bretellen van hoogwaardige kwaliteit voor dagelijks gebruik.
kurt

Betaal veilig online

×